Andijvie ovenschotel

Met een andijvie ovenschotel zet je een heerlijke maaltijd op tafel

Deze ovenschotel is geschikt voor het hele gezin. Wat heb je nodig:

* andijvie 500 gram
* rundergehakt 500 gram
* 8 aardappels
* 250 gram magere spekjes
* 200 ml crème fraiche
* 3 teentjes knoflook
* 3 eieren
* geraspte kaas
* een beetje boter

De oven even voorverwarmen op 220 graden

De aardappels schil je in plakjes en je kookt ze even gaar. In een hapjespan of koekenpan bak je de spekjes uit en de knoflook bak je even mee. Vervolgens haal je de spekjes eruit en legt deze even op een bordje. In het overgebleven spekvet bak je het gehakt rul, vervolgens de gesneden andijvie erbij. De andijvie gaat slinken. Je blust het even af met een klein scheutje water. De crème fraiche even losroeren. De eieren en de geraspte kaas mogen erbij. Eventueel wat peper en nootmuskaat erbij voor de smaak.

Het crème fraiche mengsel mag nu bij de andijvie in de pan. Zet het vuur uit

De Inhoud van de pan mag in de ovenschaal. Dan een laagje spekjes en als laatste de aardappelschijfjes. Eventueel nog een handje vol geraspte kaas en De andijvie ovenschotel mag de oven in voor 40 minuten op 220 graden.