Andijvie stampot maken

Wilt u lekkere andijvie stampot maken?

Wij eten thuis vaak stampot andijvie. Wij, maar ook onze kinderen zijn er gek op! Er zijn verschillende manieren om andijvie stampot te maken. Je kunt rauwe andijvie gebruikte, maar ook gekookte! Ik ga nu mijn recept geven van rauwe andijvie stampot. (Gekregen van mijn oma)

Om deze rauwe andijvie stampot te maken heb je het volgende nodig:

Andijvie (krop of gesneden), aardappelen, melk, peper, zout en nootmuskaat. Was de andijvie (en snij deze eventueel fijn), zet in een pan ruim water aan de kook met een beetje zout. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukken en kook deze in ongeveer 10 minuten gaar. Verhit wat melk in de pan met de aardappels en stamp dit fijn. Nu kun je dit op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat (naar eigen inzicht). En natuurlijk om andijvie stampot maken, kun je de rauwe andijvie toevoegen en voeg deze al roerende beetje bij beetje er door heen. Dit gerecht is heerlijk met een ouderwetse gehaktbal met jus! En zo leer ik iedereen andijvie stampot maken! Het is makkelijk, simpel en heerlijk van smaak.