Gekookte andijvie

Deze keer gaat het over gekookte andijvie

Het panklaar maken. De andijvie van te voren goed wassen. Kijk goed tussen de bladeren of er nog ongedierte is achtergebleven. Doe in het koude waswater een schepje zout. Hierna de andijvie snijden. Laat de andijvie goed uitlekken.
Vervolgens de andijvie in een pan, gevuld met één derde water. De andijvie koken kan in een half uur.

Andijvie iets rauwer of gekookt

Of als u de gekookte andijvie liever iets rauwer eet, dan is 15 minuten koken voldoende. Als de gekookte andijvie klaar is, dan kunt u het apart eten of samen met aardappels. Dan krijgt u een soort stamppot. Om het geheel af te maken, braad u speklapjes of gerookte spekreepjes en die doet u door de stamppot. Serveer de andijvie met een schepje jus.

Extra ingrediënten

Voor de echte liefhebbers, van gekookte andijvie, is een beetje mosterd ook erg lekker. Ook een aanrader is om een gehaktbal bij de andijvie te serveren. De gehaktbal kan naar eigen smaak worden gebakken. Een tip is, als de gehaktbal is gebraden, om er een scheutje ketchup overheen te doen. Laat de gehaktballen een kwartier sudderen. Zo krijg je een lekkere jus. Er zijn pakjes braad croma, kant en klaar te krijgen; net als de jus.