Heerlijke andijvie als roerbakgerecht
Andijvie roerbakken wat heb je nodig:
Bereiding:
Doe de olijfolie in de wok. Laat dit goed heet worden en voeg de andijvie toe. Strooi wat peper en zout over de andijvie. De andijvie zal snel slinken. Pers het teentje knoflook uit en voeg dit toe, blijf aldoor omscheppen. Zorg dat je tevoren de ui hebt gesnipperd. Voeg deze eveneens toe en blijf de andijvie roerbakken en omscheppen tot de ui glazig ziet.
Voeg nu de zure room toe en laat het geheel even inkoken
Op deze manier kun je andijvie roerbakken. Je kunt ook Andijvie roerbakken door andere toevoegingen te doen. Je neemt een kilogram andijvie, peper, zout en knoflookpasta. Je bakt het geheel in de wok, met 2 eetlepels olie. Eventueel voeg je, in plaats van zout en peper een beetje sambal toe. Daarna de zure room, even in laten koken en dan voeg je woknoedels of wokmie toe, let wel op, als je momenteel een koolhydraatarm dieet volgt kies je beter voor quinoa, bijvoorbeeld.
Je hebt een gerecht van andijvie roerbakken gemaakt, die een beetje Oosters aandoet. Heerlijk en gezond!