andijvie koken logo

Andijvie koken

Menu
  • Andijvie ovenschotel
  • Andijvie roerbakken
  • Andijvie stamppot maken
  • Gekookte andijvie
  • Stamppot rauwe andijvie

Gekookte andijvie

Deze keer gaat het over gekookte andijvie

Het panklaar maken. De andijvie van te voren goed wassen. Kijk goed tussen de bladeren of er nog ongedierte is achtergebleven. Doe in het koude waswater een schepje zout. Hierna de andijvie snijden. Laat de andijvie goed uitlekken.

Gekookte andijvieVervolgens de andijvie in een pan, gevuld met één derde water. De andijvie koken kan in een half uur.

Andijvie iets rauwer of gekookt

Of als u de gekookte andijvie liever iets rauwer eet, dan is 15 minuten koken voldoende. Dit kan in een gewone pot, maar als je het graag extra crispy hebt dan kan dat natuurlijk zeker ook in een stoomkoker. Als de gekookte andijvie klaar is, dan kunt u het apart eten of samen met aardappels. Dan krijgt u een soort stamppot. Om het geheel af te maken, braad u speklapjes of gerookte spekreepjes en die doet u door de stamppot. Serveer de andijvie met een schepje jus.

Extra ingrediënten

Voor de echte liefhebbers, van gekookte andijvie, is een beetje mosterd ook erg lekker. Ook een aanrader is om een gehaktbal bij de andijvie te serveren. De gehaktbal kan naar eigen smaak worden gebakken. Een tip is, als de gehaktbal is gebraden, om er een scheutje ketchup overheen te doen. Laat de gehaktballen een kwartier sudderen. Zo krijg je een lekkere jus. Er zijn pakjes braad croma, kant en klaar te krijgen; net als de jus.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Navigatie

  • Andijvie koken
  • Andijvie ovenschotel
  • Andijvie roerbakken
  • Andijvie stamppot maken
  • Gekookte andijvie
  • Stamppot rauwe andijvie
  • Contact

Andijvie koken 2022 . Powered by WordPress