Hoe maak je het lekkerst stamppot rauwe andijvie?
Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om de lekkerste stamppot te maken. Ten eerste is stamppot rauwe andijvie altijd te eten en boordevol vitamines, ten tweede is het snel en eenvoudig te bereiden. Wat heb je nodig voor een lekkere stamppot rauwe andijvie (4 personen):
1 grote krop andijvie, maar het mag ook gesneden andijvie van de supermarkt zijn.
- 2 kg. aardappelen
- 1 pakje mager spek
- beetje zout
- beetje peper
- scheutje azijn
Bereiding:
Kook de aardappelen gaar. Snijdt de andijvie fijn, tenzij de andijvie voorgesneden is in de supermarkt, dan is dat niet nodig. Bak de spekjes uit, zodat ze lekker knapperig is en het vet er goed is uitgebakken. Zorg wel, dat het vet goed heet blijft! Doe nu beetje, bij beetje, de andijvie, bij de gaar gekookte aardappelen en stamp dit flink dooreen. Doe er af en toe een beetje spek en spekvet bij. Ga net zolang door, tot alle andijvie door de aardappels zijn gestampt en het spek, met spekvet is mee gestampt. Ik weet dat sommige mensen de stamppot nog durven door een voedingsblender halen; maar doet dat alstublieft niet – dit haalt de hele structuur en de consistentie van van je stamppot dooreen!
De stamppot rauwe andijvie is bijna klaar, nog een scheutje azijn en wat peper en zout naar smaak toevoegen. Voor de variatie, kun je ook wat jonge kaas toevoegen aan de stamppot rauwe andijvie. Hierdoor hoeft er geen zout meer toegevoegd te worden. Eet smakelijk!